הדובדבן של הקיץ: כך תכינו ליקר דובדבנים מפסגות הגולן!

 

 

 

הפרי הכי סקסי של הקיץ הוא -דובדבן, במתחם האירוח מילס שבנווה אטיב, שבגולן אף מגדלים את הפרי הטעים במטעי המשפחה, מכינים ליקר ייחודי ומקבלים את פני האורחים עם ליקר דובדבנים  קייצי ומשובח, המיוצר במקום. לרגל עונת הדובדבנים, אמיר מילס, מבעלי המתחם, חולק את המתכון לליקר המיוחד, שמוגש לאורחים בכניסה.

לדבריו, תהליך ההכנה מתחיל בזנים מובחרים של דובדבנים "אנחנו מגדלים זנים המתאימים לליקר- חמצמצים יותר, פייבוריט וחיוס  במטעים שלנו. אחרי הקטיף מגלענים את הדובדבנים ומשרים אותם בחבית עם סוכר ביחס של 550 גרם סוכר לכל קילוגרם פרי".
במהלך הימים הראשונים הדובדבנים מפרישים נוזלים, מעט אלכוהול טבעי ומתחילים לתסוס באופן טבעי. ואז ממשיכים בהכנה: "לאחר 13-18 יום, בתום תהליך התסיסה, אנחנו מוסיפים וודקה איכותית- 95%, שמעצימה את הטעם, עוצרת את התסיסה ומעניקה לליקר את אופיו. כעבור יומיים נוספים מתקבל ליקר עוצמתי ובעל ניחוח עשיר" מסביר אמיר.

במילס מציעים לאורחים גם ביקור בקטיף דובדבנים סמוך בפסגות הגולן, לצד האפשרות להכין את הליקר בבית לפי המתכון. מי שמעדיף להתענג על החוויה המלאה מוזמן ליהנות מהאירוח במקום ומהליקר שמוגש בקבלת הפנים.

לפרטים נוספים והזמנות: מילס סוויטות נופש, נווה אטיב 0546314690